Първите няколко минути след събуждане са много важни за

...
   Първите няколко минути след събуждане са много важни за
Коментари Харесай

Прости неща, които е хубаво да правим всяка сутрин

 

 

Първите няколко минути след пробуждане са доста значими за останалата част от деня. От това по какъв начин ще ги прекарате, зависи освен вашето въодушевление само че и продуктивността. Би било отлично да имате будилник, който следи биологичните ви ритми и ви обезпечава спокоен, непоказен сигнал в най-подходящото за вас време. В последна сметка, в случай че от дълбокия сън ви извади алармения плач, то такова пробуждане ще повлияе негативно върху вашето въодушевление и не е изключено в течение на деня да се чувствате изтощени и недоспали.

Победата над будилника е единствено началото на борбата:

Поне за 15 минути  забравете за телефона, преносимия компютър или таблета

След пробуждане можете от раз да изключите алармата от телефона си, само че не може да устоите на изкушението и да не ревизирате известията си в обществените мрежи, мейлите и така нататък Тази процедура елементарно може да осъществите когато и да е на деня, не се превръщайте в плебей на технологиите. Вашата заран принадлежи единствено на вас!

Заменете кафето с вода с лимон

Чаша топла вода с лимонен сок съдържа куп витамини. Именно такава напитка е потребно да се пие преди закуска. Водата с лимон задейства метаболизма на тялото и в това време изгаря мазнините, съхранява мускулната маса. А лимонът почиства устата и дава сила. Очевидно, това предписание би било същинско тестване за кафе фанатиците. Но след няколко дни ще видите, че сте в положение да се откажете от кафето и да се отървете от зависимостта.

Ставайте вярно

Свикнали сме при положение на неудача да споделяме „ Станах със задника нагоре “. Ето за какво ви предлагаме един път вечно да решите този проблем, стига организмът ви да го разрешава. Първоначално би трябвало да се обърнете на дясната си страна, по-късно да повдигнете тялото си и да изправите гърба си. Това е най-хубавият метод за ставане от леглото той смъква напрежението от сърцето и мускулите на гърба. Нека вярното ставане се трансформира във ваш утринен обред.

Определете задачите си за деня

Направете си лист с нещата, които би трябвало да свършите през днешния ден. Това може да стане още в леглото по време на подготвяне на закуска или във всеки различен миг. При това не се натоварвайте: определете си три цели. Какви може да са те? Например, да планирате посещаване при лекае, подготовка във фитнеса и вечеря с другари.

Разтягане или физзарядка

Този пункт е очвиден, само че към момента мнозина го подценяват. Може да вършиме стречинг напряко в леглото, просто разтягате ръце, крайници или врат. Или направете няколко извършения даже откакто сте станали от леглото. Правете ги, до момента в който дефинитивно не се разсъните и не „ разсъните “ всичките си мускули. Благодарение на това тялото ви ще бъде готово за трудовия делник.

Медитирайте

Може да смятате, че сутринта въобще не е време за медитация. Но метода и продължителността избирате постоянно вие сами. Медитацията може да бъде потребна, даже когато трае няколко секунди. Тя ще помогне за яснотата на мозъка, ще ви настрои за сполучлив и сполучлив ден единствено за една минута.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР